THANKZ MY LOVE>>>

Sunday, April 26, 2009


Thankz my love becoz always be at my side during assignment progress. I really appreciate that..thankz again my love and please forgive me for hurting your heart....I wish you can get dekan for this sem...GOOD LUCK...

MINTAK MAAF

Wednesday, April 22, 2009

Minggu nie aku busy sangat sampai nk update blog aku pun xsempat because i have a lot of assingment to do. Due date pun dah dekat...tinggal lagi 5 ari jer lagi...huhuhu...i wish i can finish all my assingment ASAP....InsyaAllah...

CHELSEA (4) VS LIVERPOOL (4) Agt= 7-5

Wednesday, April 15, 2009



Yes!!!! Akhirnya chelsea menang!!! Memang game yang paling best penah aku tengok..8 gol dalam satu game..memang laju abis depa main..memang nervous giler...nak plak liverpool boh gol lu 2 biji pastue baru la chelsea balas masa 2nd half..pastue chelsea boh jadi 3-2..aku ingat dah menang dah tapi liverpool boh plak lagi 2 biji..jadi 4-3..last2 lampard jadi penyelamat untuk kedudukan selesa chelsea...so, pasni chelsea maybe jumpa MU or Arsenal..tue pun klu depa menang la..pape pun tahniah CHELSEA!!!!! "This eight-goal thriller must rank as one of the all-time European classics"

AWEKZ CUN GILER (SNSD)

video

Chelsea VS Liverpool

Tuesday, April 14, 2009



Pagi esok akan berlangsung satu perlawanan yang penting for my lovely team chelsea vs liverpool..aku rasa chelsea akan menang lagi...lagipun susah liverpool nak tewaskan chelsea nie sebab kelebihan gol kat tangan chelsea...paper pun aku yakin yang chelsea mesti menang...CHELSEA!!!!!!

Falsafah Pendidikan Kebangsaan


Pendidikan di Malaysia adalah suatu usaha berterusan ke arah memperkembangkan lagi potensi individu secara menyeluruh dan bersepadu untuk mewujudkan insan yang seimbang dan harmonis dari segi intelek, rohani, emosi dan jasmani berdasarkan kepercayaan dan kepatuhan kepadaTuhan. Usaha ini adalah bagi melahirkan rakyat Malaysia yang berilmu, bertanggungjawab dan berkeupayaan mencapai kesejahteraan diri serta memberi sumbangan terhadap keharmonian dan kemakmuran masyarakat dan negara.

Posting????

hari nie aku dah isi borang untuk posting next year...aduh..pening tul pala aku nak pilih state mana yang sesuai....nak dok jauh pun dah 4 tahun aku merantau kat sarwak nie...ingat nak blik dok kat ngn umah aku jer lagi best..senang nak blik kampung..hehehehe....aku,ucop, apit & kakcik dah sepakat pilih penang..aku harap kami dapat satu negeri la...baru best ckit life nie....hihihihi...pape pun hope aku dapat posting kat state yang aku pilih...amin....

Masihkah Kau Ingat

Monday, April 13, 2009

Masihkah kau ingat
Pada waktu itu sekuntum bunga mekar
Kuselit ke rambutmu

Masihkah kau ingat
Ia menjadi mimpi dan menjadi rindu
Masihkah kau ingat

Masihkah kau ingat
kita berlari-lari di kaki langit mencari pelangi
lalu hujan turun kita basah bersama

Masihkah kau ingat
Masihkah kau ingat

Masihkah kau ingat
sekuntum bunga itu
Ditapak tangan ini
Ia menjadi layu
Lalu kugengam ia menjadi debu
Masihkah kau ingat
Masihkah kau ingat

Masihkah kau ingat
kita berlari-lari di kaki langit mencari pelangi
lalu hujan turun kita basah bersama

Masihkah kau ingat
Masihkah kau ingat

Masihkah kau ingat
sekuntum bunga itu
Ditapak tangan ini
Ia menjadi layu
Lalu kugengam ia menjadi debu
Masihkah kau ingat
Masihkah kau ingat

Masihkah kau ingat

BINA INSAN GURU (BIG)

Monday, April 6, 2009


On 6th April 2009, we will be having our BIG at Camp Alapong, Lundu. This event is more or less similar to that of Outdoor Education, except for the LDK part. We will be having lots of time in LDK. Also to mention that we will retrieve the leaf pack at the river.

IPTARIAN DEAKINs



IPTARIAN DEAKINs is all about IPTAR Deakin friends, social networking, and connecting with them. When you see someone you want to talk to, add them as your friend. This will allow you to see their complete profile and send them private messages. So add all your friends... and then invite more of our other friends! The bigger the IPTARIAN DEAKINs community we have, the better it is for all of us. http://ideakins.ning.com

Newcastle United 0-2 Chelsea


Fabricio Coloccini's error on 56 minutes allowed Frank Lampard to poke the ball through to Nicolas Anelka, and when his chipped shot came back off the woodwork, Lampard headed into the empty net.Having established a lead, Guus Hiddink's side settled into a comfortable rhythm, retaining possession and making their hosts chase the ball.Florent Malouda increased the advantage in the 65th minute with a close-range finish from Lampard's pass.

Najib Angkat Sumpah Esok!!!

Thursday, April 2, 2009


Yang di-Pertuan Agong Tuanku Mizan Zainal Abidin berkenan supaya istiadat mengangkat sumpah jawatan Datuk Seri Najib Razak sebagai Perdana Menteri diadakan jam 10 pagi esok di Istana Negara, kata Ketua Setiausaha Negara, Tan Sri Mohd Sidek Hassan. Dalam satu kenyataan dikeluarkan malam ini, Mohd Sidek berkata, Tuanku Mizan berkenan supaya Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi bersama-sama Najib menghadap Seri Paduka jam 10 pagi ini untuk Abdullah menyerahkan surat melepaskan jawatan Perdana Menteri dan memohon perkenan melantik Najib sebagai Perdana Menteri yang baru. Beliau berkata, Perdana Menteri memaklumkan kepada mesyuarat Jemaah Menteri, semalam bahawa Seri Paduka sudah memberi perkenan itu ketika beliau menghadap Seri Paduka sebelum mesyuarat mingguan Kabinet. "Yang di-Pertuan Agong juga sudah memberi perkenan supaya Istiadat Pengurniaan Surat Cara Pelantikan dan Istiadat Mengangkat Sumpah Jawatan dan Setia serta Sumpah Simpan Rahsia oleh Najib sebagai Perdana Menteri diadakan pada jam 10 pagi, Jumaat, 3 April 2009 di Istana Negara," kata kenyataan itu.

Berkahwin Kurangkan Risiko Nyanyuk. Betul ker?

Wednesday, April 1, 2009


Berkahwin dapat mengurangkan risiko mengalami penyakit Alzheimer apabila satu penyelidikan baru menunjukkan mempunyai pasangan pada pertengahan usia, dengan individu yang mempunyai pasangan berisiko kurang 50 peratus untuk mengalami nyanyuk. Kajian selama 21 tahun menekankan risiko tinggi menghadapi masalah ingatan dan kognitif bagi semua individu yang keseorangan, sama ada bujang, bercerai atau kematian pasangan. Namun, kajian Sweden yang dibentangkan di Persidangan Antarabangsa mengenai Penyakit Alzheimer di Chicago, baru-baru ini, membuktikan secara khusus bahawa berkahwin dapat mengurangkan risiko nyanyuk. Orang bujang tidak sepatutnya bimbang - terdapat banyak cara mengurangkan risiko nyanyuk yang tidak membabitkan perkahwinan. Bukti terbaik ialah mengamalkan cara pemakanan Mediterranean, kerap bersenam dan tidak merokok

No Reason To Fear English

WHY are people still trying to stop the teaching of Maths and Science in English after all these years?
Interestingly, those making noise are not involved in education. These people claim we will lose our Malay language just because we change the medium of instruction in two subjects.
This can never happen. After all, we did not lose the Malay language, even after 100 years of British rule, so how can changing the medium of instruction in two subjects make us lose the Malay language?
I grew up studying most subjects in English. My friends — Indians, Sikhs, Malays, Chinese — never had any problem mixing around with each other, and never bothered about race. There was a strong bond among us because we spoke a common language — English!
I am now teaching in a primary school in a rural area and I see my fellow Maths and Science teachers teaching in English without any problems.
The children enjoy learning and, in fact, speak more English than they did before. They surf the Internet together and cooperate in projects although they are just in primary school.
I really don’t understand why people are against the English language.
Perhaps they want to keep the elite in the city forever elite, and the rubber tappers in the rural areas forever rubber tappers.

WWW.LISTEN2QURAN.COM